torstai 4. helmikuuta 2016

RaparperiBlogissani on mm. sivu MYYTÄVÄNÄ. Kerään sinne  kevään aikana vähitellen tiedot  myytävistä kasveista. 

Aloitan hyötykasveilla, ensin raparperilla ja sitten yrteillä päätyen perennoihin ja muutamiin pensaisiinkin.
Minulla on kotipuutarhan yhteydessä myytäviä kasveja omista  kasveistani jakotaimina sekä siemenestä lisättyinä. 

Pidän "kauppaani" auki keväästä lähtien,  kunhan lumet sulavat ja kun selviää, miten kasvini ovat selvinneet talven kynsistä. Tammikuun ankara pakkaskausi on arvoitus, miten  purkitetut kasvit selvisivät siitä taivasalla. 

Blogiani seuraamalla saat tietoa aukioloajoista  ja soittamallahan selviää, olenko kotosalla. Olet tervetullut! Raparperi on sipulikukkien kukinnan jälkeen puutarhan kaunistus. Silloin ei vielä oikein ole perennojen ja pensaiden kukintaa. Kukkanuput tulee poistaa raparperista, jos haluaa  suuren sadon. Kukinta vie kasvilta paljon voimaa. Mutta kasvini on jo niin iso, että saan kyllä tarpeeksi satoa ja annan raparperini kukkia rehottaa villisti. Kukinta on  kaunis ja näkyy kauas. Kun  raparperilla on hyvä kasvualusta, siitä tulee kookas. Minulla se on yli kaksimetrinen. Kasvualustana on karjanlantapatja. 

Olen uudistamassa osaa puutarhastani. Raivasin  osan vanhasta mansikkamaasta pois ja teen tilaa uudelle kärhöalueelle. Mansikkamaan reunalta raparperipuskakin sai lähdöt toiseen paikkaan. Siitä jäi  paljon ylimääräistä. Purkitin alkuja kevään myyntiin. Lajike on vanhaa Victoria-lajiketta, mehevää, paksuvartista. 
Raparperista on moneksi. Se on kesän ensimmäisiä satoa antavia kasveja ja satokausi jatkuu koko kesän ajan.Raparperin lehtiä ei voi syödä. Ne ovat myrkyllisiä, mutta niitä hyödyntämällä saa valamalla hienoja luomuksia puutarhaan.

   

Tässä malli, miten Tammisaaren martat ovat tehneet valutaidetta.


Toivon kommenteissa hyviä raparperireseptejänne. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI