keskiviikko 17. helmikuuta 2016

VUOKOT


Joitakin näistä vuokoista keväällä myynnissä


SINIVUOKKO

 Sinivuokon aluslehdet kasvavat ruusukkeena ja ne ovat nahkeat, väriltään tummanvihreät. Vuoden uudet lehdet aloittavat kasvun kukinnan päättyessä, ja kasvavat alkukesän ajan. Ne talvehtivat vihreinä ja lakastuvat vasta seuraavan vuoden kesällä.Sinivuokko on kevään ensimmäisiä kukkijoita. Sen kukintaa odottaa  jo toukokuun alkupuolella niin, että päivittäin pitää tehdä kierros puutarhassa tarkistamassa, joko sen kukat ovat auenneet. 
Muurahaiset rakastavat sinivuokkoa. Ne levittävät siemenpähkylöitä ja uusia  sinivuokon alkuja ilmestyy aivan yllättävistä paikoista. 


Sinivuokko samoin kuin valkovuokkokin menestyy hyvin meidän V- kasvuvyöhykkeellä. VALKOVUOKKO

on monivuotinen kasvi, joka leviää tehokkaasti pitkän juurakkonsa avulla.

Paikoin se muodostaa laajoja, kaiken peittäviä kasvustoja.   Meillä valkovuokkoa kasva pensaiden juurilla. Kukinnan huippu on toukokuussa ennen kuin pensaiden ja puiden lehvästöt ovat saavuttaneet täyden peittonsa. Valkovuokkoa on minulla myös kerrottuna


Voiko tätä herkempää kukkaa ollakaan?
HÄMYVUOKKO
Hämyvuokko on valkovuokon vaaleansinikukkainen lajike. 


Se kukkii valkovuokon tapaan touko-kesäkuussa ja kasvaa 10-20 cm korkuiseksi. Hämyvuokko on ihanteellinen maanpeittokasvi metsäpuutarhaan ja puolivarjoisaan tai varjoisaan kukkatarhaan tai pensaiden juurelle. . Hämyvuokko kukkii aikaisin keväällä, jonka jälkeen maanpäällinen kasvusto kuihtuu pois.


KELTAVUOKKO

Keltavuokko suosii rehevää kasvualustaa. Meillä se kasvaa valkovuokon kanssa pensaiden juuristoalueilla. Keltavuokko ja valkovuokko kukkivat yhtä aikaa komeina mättäinä. 


Keltavuokko leviää hyvin siementämällä. 


AROVUOKKO

Monivuotinen arovuokko kasvaa 15–40 cm korkeaksi. Varsi on pysty ja kukinta puhtaan valkoinen, Arovuokko on kaunis alkukesän kukkija. Se on perinneperenna, joka menestyy puolivarjoisilla paikoilla sekä perennaryhmissä. Se leviää rönsyistä, joten perennaryhmissä sen kasvua voidaan joutua rajoittamaan. Arovuokko viihtyy kalkkipitoisella kasvupaikalla Arovuokon  kanssa samaan aikaan kukkii 

PALLOAROVUOKKO
joka myös leviää rönsyista, joten kasvia joutuu rajoittamaan, ettei se valtaa koko kukkapenkkiä. Mutta alueella, missä arovuokolle ja palloarovuokolle voi antaa kasvutilaa, kukinta-aika on upeannäköinen. 


NARSISSIVUOKKO
on yksi puutarhani helmistä. 
Narsissivuokko kukki kiitettävän pitkään, sievä ryhmänä , lehdistö siisti syksylläkin. Lehtiruusukkeen korkeus  on noin  10 ja kukkavarren korkeus 40 cm. Valontarve on puolivarjo - aurinko. Kasvumaa multainen
Kukkii touko- kesäkuussa 


Narsissivuokkoa on keväällä myynnissä purkitettuna ja elokuussa on myynnissä siemeniä.
1 kommentti:

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI