maanantai 1. helmikuuta 2016

SiemenkylvötKesän valmistelu on taas alkanut ensimmäisillä siemenkylvöilläTässä ensimmäinen erä. Keijunmekkoa ja latva-artisokkaa. Hnkalia kasvatettavia molemmat -  kai. En ole aikaisemmin kokeillut kasvattaaa näitä siemenestä. Keijunmekon pussissa oli peräti kahdeksan siementä. Saapa nähdä, mikä on itävyysprosentti. 

Latva-artisokan siemeniä oli runsaasti. Jos ne itävät hyvin, voi kuvitella syövänsäkin loppukesällä omaa satoa. Aikaisemmein olen viljellyt sitä koristekasvina vain muutamaa kappaletta. 

Wikipediassa kuvataan latva-artisokka näin: 

Latva-artisokka on monivuotinen ruohovartinen viljelyskasvi. Se voi kasvaa jopa kaksi metriä korkeaksi. Latva-artisokasta syötäväksi kelpaava osa on mehevät kehtosuomut ja kukkapohjus. Ne kerätään kukkien ollessa nupullaKylvöksissä on myös pari kokeilua omista kärhöistä sekä keijunkukkaa,  
tuota keijunkukkalajiketta, joka  näkyy allaolevassa kuvassa. Sitä ei löydy siemenluetteloista eikä sitä oikein löydy taimistoiltakaan. Jostakin olen sitä aikoinaan ostanut ja onneksi aika monta alkua. Kasvia ei ole helppo jakaa. Se kasvaa yhtenä ruusukkeena eikä jakotaimia saa. Muut keijunkukkalajikkeet tekevät minulla siementaimia mutta tämä lajike ei tee niitäkään. Nyt on kokeilussa omat siemenlisäykset. Toivottavasti itävät ja onnistun kasvattamaan lisätaimia. Niin moni sitä on kysellyt  ja pyydellyt. Kukinto on näyttävä, noin 60 cm korkea ja  mikä parasta - kukkii pitkään eikä tarvitse tukemista.

 Kasvilamppukin  on hankittuna, Airamin artco plant

Lisäpusseja on odottamassa  helmi-maaliskuun vaihdetta. 

Jotenkin vaan meilläkin purkkien määrä kasvaa vuosi toisensa jälkeen. 


Kevät toi, kevät toi taimikasvattajan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI