lauantai 5. maaliskuuta 2016

ISORIKKO

Isorikko


Onkohan helpompaa kivikkkokasvia olemassakaan kuin tämä isorikko. Se ei tarvitse kastelua eikä peittelyä, menestyy ohutmultaisessa maassa eikä tarvitse lannoitustakaan juuri muuta kuin kevät- ja syyslannoituksen yhteydessä nakata roiskauttaa sille vähän lantarakeita.  Kasvupaikka on aurinko –puolivarjo.

Isorikon harmaanvihreät lehdet ovat ainavihannat eli ne vihannoivat läpi vuoden.  Matalat lehtiruusukkeet muodostavat mattomaisia kasvustoja. Tiheäkasvuisuutensa vuoksi se on hyvä maanpeittokasvi eli rikkaruohoille ei ole tilaa. 
Kukintaa riittää kesäkuun loppupuolelta elokuun alkuun.  Valkoiset kukat ovat leveissä, ilmavissa tertuissa, jotka kohoavat selvästi lehdistön yläpuolelle.
Kuvassa etualalla isorikkoa, keskellä kauniinpunaista keijunkukkaa, taustalla kurjenkello aloittelemassa kukintaa ja taaimmaisena luonnonkatajaa. 
Tienvarren pienessä suojelumetsikössämme kasvaa luonnonkatajaryhmiä - onneksi. Ne ovt vaivattomia, eivät tarvitse mitään hoitoa eikä peittelyä kevätahavaa vastaan. Kivikkopenkkeihin ne muodostavat kauniin taustan. Harmaalehtiset marunat niiden edessä korostavat niiden vihreyttä. Kivikkokasvien kevyt lannoitus tuuheuttaa näitä katajiakin. 

6 kommenttia:

 1. Tuota mehikasvia taitaa olla hyvin monenlaista. Ei minulla noin komeaa kukintaa ole.

  VastaaPoista
 2. On olemassa pienenpääkin lajiketta, nimeä en nyt muista. Rämä iso lajike on todella kaunis isona ryhmänä.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana tuo isorikko. Sen minä haluan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä tätä on sitten saatavissa. Kyseleppä sitten.

   Poista
  2. Hei! Olisiko sitä isorikkoa nyt saatavissa? Olisin kiinnostunut myös ilmasipulista ja kattomehitähdistä.
   terveisin Ingifrid

   Poista
  3. Ingifrid, nyt on saatavissa isorikon alkuja, myös ilmasipulia ja kattomehitähteä. Laita sähköpostia pekkalat@outlook.com

   Poista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI