maanantai 3. huhtikuuta 2017

APRILLIPÄIVÄ takanapäin

Sopivasti aprillipäiväksi avasi kukkansa ihanuus - Amatsonin lilja

Onko sinulla tätä ehkäpä harvinaistakin kasvia ja saatko sen kukkimaan?  Jotkut kommentoivat facen puolella, ettei lilja ole kukkinut vuosiin, olla mököttää vaan.

Aprillipäivänä muistan aina lapsuuteni naapuria,  Harjulan mummua. Hänellä oli syntymäpäivä aprillipäivänä. Minusta se oli vähän hassua, että joku on syntynyt aprillipäivänä. Hän makasi jaloistaan halvaantuneena vuoteessaan koko lapsuuteni ajan . Mutta pää pelasi hänen korkeasta iästään huolimatta. Olin päivittäinen vieras hänen vuoteensa vieressä olevassa kiikkutuolissa. Minun tehtävänä oli käydä kertomassa hänelle kylän kuulumiset. Täällä meidän perällä ei ole vielä kovin keväiset maisemat.  Aprillipäivänäkin lunta oli  puolisen metriä. Varsinaista selviytymistaistelua metsätöissä, kun raahaat pölliä ja humahdat hangen läpi syvään ojaan.


Mukavia yllätyksiä  tulee silloin tällöin metsässä vastaan. Mitenhän tällaisen saisi kasvatettua pihapiiriin.Pihalla näyttää tältä: unkarinsyreeni morsiusasussaan. Vielä ei ole pihan haravoinnin aika. 


Osaatko neuvoa? Euroopan pähkinäpensas norkkojen koristamana. Missä vaiheessa voi odottaa pähkinöitä? En tiennyt alunperin, että pölyttämiseen pitää  olla kaksi pensasta. Viime kesänä ostettu toinen on vielä ihan pieni rääpäle. Vielä täytynee turvautua kaupasta ostettaviin pähkinöihin.
Tänään sai jo kasvihuoneen oven auki. Oven eteen jäätynyt lumikinos oli sen verran pehmennyt, että sisään pääsi jo luikahtamaan. Kesän lämpö ja tuoksu tulvi kasvihuoneesta vastaan. 


                                   Siellä se naurunaamaämpäri on talven odottanut. 


Kesän merkit ovat  näkyvissä, kun Moskovan kaunottaressa näkyy jo vihreitä silmuja. Kevään eteneminen harppaa huomenna reilusti. Luvassa on + 12 astetta! Taitaa olla kumpparipäivä tiedossa. 
Rautakoukut ovat talven odottaneet uusia kukka-amppeleita. Miljoonakelloako vai keijunmmekkoa, ehkä kuitenkin perinteisesti pelargonioita.


Onneksi talossa on ollut joskus sepäntaidot omaava omistaja, kun erilaisia rautahäkkyröitä löytyy. Kaipa tämäkin koukku on palvellut aikansa jossakin hevostyökalussa. Nyt se hoitaa kukka-amppelin kannattimen vaativaa tehtävää.

Huomasitko leppispyykkipojat? Ne odottavat kesän pieniä pyykkäreitä.3 kommenttia:

  1. Ihanat pyykkipojat ja kaunis amatsoninlilja. :) Minulla on hyvin vähän huonekasveja, sillä en jotenkin jaksa niin suuresti panostaa niiden hoitoon. Mutta muiden huonekasveja ja etenkin niiden kukintaa on kiva ihastella!

    VastaaPoista
  2. Jos ovat pyykkipojat ihania, niin ovat kyllä pyykkäritkin!

    VastaaPoista
  3. Onpa tosi söpöset leppispyykkipojat. Vanha Amatsonin liljani kukki useita kertoja vuodessa, taisi tykätä ahtaasta ruukusta.

    VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI