perjantai 14. huhtikuuta 2017

SÄRKYNYT SYDÄN


Niin herkän kaunis kukka. Aivan kuin sydämet olisivat pyykkinarulla kuivumassa.  Yksi puutarhani helmistä.  Oletko ajatellut, että nimi kuvailee kaikkea muuta kuin kauneutta?

Mutta miltä tuntuu, kun sydän särkyy?


Sataviisi vuotta sitten oli sydämiä särkevä yö lähipiirimme historiassa.

"RMS Titanic oli White Star Line -yhtiön matkustajalaiva, joka törmäsi neitsytmatkallaan 14. ja 15. huhtikuuta välisenä yönä 1912 jäävuoreen Pohjois-Atlantilla ja upposi vieden mukanaan noin 1 500 ihmistä. "

Noin historia kertoo.  

Ihmiset ympäri maailman ovat rientäneet katsomaan Titanic-elokuvaa. Moni kertoo itkeneensä silmät punaisiksi elokuvan aikana. Itselläni ei ole ollut rohkeutta tuon elokuvan katsomiseen. 

Tämä historian kertomus tulee nimittäin aivan iholle sukumme ja Paavolassa kylämme historiassa.
 


(Siikajokilaakso 12.4.2012)

Ilmakankaan,  paavolalaisten tuntemana Ilmolan, valot näkyvät pirttimme ikkunasta. Sata vuotta sitten tilan omisti Ilmakankaan suku. Perheen tyttäret Ida ja Pieta lähtivit Paavolan Luohuan kylällä asuvien serkkujensa Jussilan Katharinan ja Ainan kanssa tavoittelemaan uuden mantereen suuria mahdollisuuksia.


Jussilan tyttöjen vanhempi sisar oli jo aiemmin mennyt New Yorkiin ja  oli siellä menestyvä liikenainen. Hän välitti siirtolaisia uudelle mantereelle. Onnettomuus jäi kalvamaan siskon mieltä ja hän lahjoitti varoja vähävaraisten suomalaisten lasten koulutusmahdollisuuksien edistämiseen. Jussilan  tyttäret olivat sukulaisiani. Äitini puolelta isoäitini serkkuja. 


Hiljennytään kuuntelemaan..
                         viisi  minuuttia kaksikymmentäkaksi sekuntia
                                                                             Celine Dion       TÄSTÄ


Onko sinun puutarhassasi kasveja, jotka muistuttavat sinua jostakin tapahtumasta? Ilosta, surusta...
kasveja, joita vaalit aivan erityisesti, jonkin tapahtuman muistoksi?

7 kommenttia:

 1. Hieno postaus, kiitos tästä. Särkynytsydän on niin upea kasvi. Moniin kasveihin liittyy joitakin muistoja, esim mistä/keneltä ne on saatu. Tästä postauksestasi tuli mieleen, että nimeän punahatun Kristan muistoksi, kun hän niin tykkäsi punahatusta ja perhosista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis ajatus, nimeä tosiaankin punahattu Kristan muistolle. Sinun tulee vaalittua sitä rakkaudella. Voimia Sinulle Anneli.

   Poista
 2. Olipa liikuttava kirjoitus! En ole koskaan kuullut, että täältäkin oli mukana Titanicin matkustajia. Sen on täytynyt olla kauhea isku!
  Minulle ruusut ovat muistona mieheni rakkaudesta niihin. Paljon minulla on myös samanlaisia kukkia kuin oli äitinikin puutarhassa. "Saippuakukka" on jopa hänen käsiensä jäljiltä. Mutta ne ovat kauniisti muistoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rajaton rakkautesi ruusuihin kuvastaa varmaankin tunteitasi miestäsi kohtaan. Niin lämpimästi puhut aina hänestä.

   Poista
  2. Puhut kauniisti! Ehkä joskus tarvitsemme metafooran (minulla ruusut) tai jonkin fyysisen toisenlaisen kanavan kuvastamaan jotakin, johon emme löydä sanoja. Kyllä, Eino oli elämäni ihminen! Jotkut selvännäkijät sanoivat, että hän oli monen elämäni ihminen. Kuten minä hänelle.

   Poista
 3. Ihana kukka tämä särkynytsydän Äitini laittoi Isän arkkuun kimpun.Anoppini osasi kertoa tarinan yksittäisestä kukasta joka kertoi luutnantista joka rakastui ja kuoli.Siinä revittiin kukasta osia,harmi kun en muista.Unikoista on tullut minulle rakkaita niin hentoisia ja koko kesän kukkivia(Siperian unikko).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa koskettavan kaunis tarina tuo kukkakimpun laittaminen arkkuun. Särkynytsydän jos mikä sopii siihen mitä parhaiten.

   Poista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI