sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

MILJOONA, MILJOONA, MILJOONA....ei kuitenkaan ilmapalloa koko Suomeen
vaan linnunpönttöä. Oletko kantanut kortesi kekoon ja rakentanut tai hankkinut pihapiiriisi linnunpönttöjä niin, että miljoonan  pöntön tavoite täyttyy?

Mutta nuo pallot ekaksi, joulukuusessa vappupallot! Joulukuusi porraspielessä on vielä jäässä kiinni. Nolo tunnustaa, mutta vasta pari viikkoa sitten siitä otettiin kynttilät pois. Nyt sitä kaunistavat vappupallot.


 Aluksi ne olivat lumiukolla, mutta tuuli sai otteen palloista ja ne kieppuivat pitkin pihaa. Niinpä ne päätyivät joulukuusta koristamaan. Olkoon se sitten vappukuusi. Onhan nyt vuodenajatkin niin sekaisin, niin olkoon joulukuusikin. 

Ne linnunpöntöt - oletko rekisteröinyt omat linnunpönttösi?

Ylen sivuillahan se tehdään TÄÄLLÄ. Käyhän rekisteröimässä. 

Montako pönttöä pihastasi löytyy?
 Perinteisiäkö?
 Näitä meillä on paljon pihapiirin puissa ja ympäröivissä metsikössä.Taidokkaampia luomuksia?
Meillä on vanhan ajan maitolavaa kuvaava linnunpönttö.  

Rakkaudella rakennettuja? 
Lapsenlapsen kolmevuotiaana väsäämä lintukoto, joka vielä odottaa ensimmäisiä asukkaitaan. 
Tämän rakentaja  on nyt 15- vuotias. 


IDEOITA
Sain Minerva kustannukselta blogiyhteistyön merkeissä linnunpönttöjn ja lintulautojen rakentamiseen oivallisen oppaan: 35 persoonallista mallia.Pönttöjä ohjataan rakentamaan tarkoilla tyyppipiirustuksilla, lähtien liikkeelle osien muotoilemisesta.Linnunpönttöjen tyypeistä esitellään maanläheiset, nykyaikaiset, kierrätysmateriaaleista tehdyt ja uudenlaiset linnunpöntöt. Lopuksi kuvaillan vielä lintulautojen rakentamista.Onko sinun linnunpöntössäsi vesihana?

Rakentamisvaiheet kuvataan tarkoilla havainnekuvilla  ja viimeistely maalamalla ja koristelemalla erilaisilla materiaaleilla.  Luovuus huipussaan! Sammaleet, risut, narunpätkät, kettingit, vanhat avaimet... kaikki käy tuunaamiseen.
Linnunpöntön ei tarvitse aina olla puussa tai rakennuksen seinässä. Se voi olla myös jalustalla kasvillisuuden seassa. Sieltähän lintuemo napsii  kirvoja ja auttaa puutarhan hoidossa.

Katseleppa varastojasi.  Kyllä sieltä sopivaa materiaalia löytyy muutaman pöntön tekemiseen. Nyt, kun puutarhahommin ei oikein vielä pääse, voit  pitää pönttöpäivän. Kirjoitahan kommenttiin, innostuitko pönttötalkoisiin.Meillä on vielä tämän verran lunta, joten pönttöhommiin vaan!

Mukavaa vappua!3 kommenttia:

  1. Vappupallot lumiukolla! Aika hauska juttu. Toivottavasti lumet ovat jo sulaneet teilläkin. Meillä paistaa jo aurinko. Mukavaa vapun päivää!

    VastaaPoista
  2. Voi ei, lunta on paljon ja maa jäässä. Toukokuu tässä menee ainakin ennenkuin kylvöhommiin pääsee. Aurinkoista vappua Sinulle!

    VastaaPoista
  3. Linnunpönttöjä olisi mukava rakentaa, mutta aika ei meinaa riittää mihinkään muuhunkaan, joten pakko jättää tuo touhu toistaiseksi muille. Ihana tuo maitolaituripönttö, vaikka pidän kyllä myös ihan perinteisistäkin. :)

    VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI