lauantai 12. elokuuta 2017

MISSÄ OVAT IHANAT LEPPIKSET JA NEITOPERHOSET

Onko sinun puutarhassasi näkynyt leppiksiä?

Meillä näitä ei  ollut viime kesänä eikä tänäkään kesänä ole näkynyt yhen yhtäkään. Onko nämä kuolleet sukupuuttoon, vai? Kuvakin piti poimia Wikipediasta, kun omaan kameraan ei ole pariin vuoteen tallentunut yhtään. Lapsenlapsetkin ovat aikaisemmin niin mielellään ottaneet näitä käsivarsilleen kävelemään.

Leppäkerttujen ravintoahan ovat kirvat. Meillä ei ihme kyllä ole pariin vuoteen ollut pahemmin kirvoja. Joten ravinnon puutteessako ne ovat vältelleet meidän puutarhaa.Mutta kun ei ole neitoperhosiakaan. Niille olisi kyllä sopivia kasveja ja viime kesänäkin oli elokuussa aivan vilisemällä neitoja.


Auringontähdet ovat aina olleet neitoperhosten suosikkeja. Ei näy nyt.

Onko sinun puutarhassasi perhosia? Meillä on vain nokkosperhosia. Onneksi edes niitä.Vadelmanmakuista sunnuntaita! Ihan luomua. 
8 kommenttia:

 1. Leppiksiä ei meilläkään ole näkynyt, perhosia kyllä. Onpa herkullisen näköisiä vadelmia. Hyvää pyhäpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki kypsyy yhtäaikaa, mansikanpoiminta käynnissä, vadelmat osin kypsiä aurinkoisimmissa paikoissa ja viinimarjat alkavat olla jo rätsien ilona. Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 2. Meillä myös leppikksiä nähty vain muutama.Jokunen vaalea perhonen lennellyt, en tunnistanut.Johtuuko, että nauhukset kukkineet viimevuosina huonosti. Ei ole näkynyt isoja perhosia.Ritaria, neito ja suruvaippaa.
  Nyt nauhukset paremmin kukassa toivotaan, että saapuu isot perhoset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ovat nauhuksetkin jo täydessä kukassa, mutta ei perhosia niissäkään. Onneksi on kimalaisia.

   Poista
 3. Kirvoja on kyllä näkynyt ruusuissa, mutta ei leppäkerttuja tosiaankaan. Neitoperhosiakaan ei vielä yhtään, nokkosperhosia sentään.

  VastaaPoista
 4. Ihmeeellistä tuo leppäkerttujen ja paljolti kai myös neitoperhosten puuttuminen.

  VastaaPoista
 5. perhosia ja leppiksiä on näkynyt meillä vain muutama. Kukkakärpäsetkin ovat olleet vähässä. Olettaisin, että syynä on viileä kevät ja kesä.

  VastaaPoista
 6. No nyt kun mietin, niin enpä ole nähnyt leppäkerttuja. Joitain perhosia, mutta vähän niitäkin.

  VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI