maanantai 21. elokuuta 2017

SIENIKIRJAN VOITTAJA ON ARVOTTU


Ruoka-ainekset löytyvät elokuussa enimmäkseen omasta puutarhasta ja lähimetsästä. Onneksi niin, luomulinjalla mennään.Hillastus on aika rankkaa, mutta tänä kesänä se oli palkitsevaa. Ei tarvinnut viiden hillan perässä rämpiä kolmea tuntia. 


Pakasteet pursuavat jo marjoja ja vielä on mustikat ja puolukat sekä osa vadelmista poimimatta. Marjastus on vaan niin hauskaa ja vähän siinä taitaa meillä olla jo ylireagointiakin, jos seuraavana vuonna ei tulekaan, niin onpahan ylivuotisia. Useimmiten ne ylivuotiset päätyvät sitten mehumaijaan.


Onni on omistaa kasvihuone. Itsekasvatetuissa maku on mehevä.

Sienet puuttuvat ruokavaliostamme. Mies ei niitä halua syödä. Minä en voi syödä, koska sienisokeri ei sula. Sienien syönnistä tulee sappikohtausta muistuttava kiputila. Muutaman kerran olen sitä kokeillut ja pakko on ollut antaa periksi. 

Metsäkustannukselta saamani sienikirja jouti arvontaan jaRiikka Rantanen sen voitti. Onnea Riikka!

Moni toivoi kirjaa omakseen. Sienten tuntemusta moni olisi halunut laajentaa.  Kiitos kaikille osallistujille.  Uusia arvontoja kivoine palkintoineen on tulossa useampia syksyn mittaan, joten pysykäähän linjoilla. 

Mukavaa alkanutta viikkoa ja hyviä marjastus- ja sienestyskelejä. Minulla oli toissapäivänä tehokas mustikkareissu. Marjoja ei tosin paljon tullut, mutta muuten sain "urut" soimaan. Siitä sitten lähipäivien postauksessa. 

5 kommenttia:

  1. Onnea voittajalle. Onpa hyvänmakuisen näköisiä marjoja. Vesi herahti kielelle. Hyvää viikon jatkoa

    VastaaPoista
  2. Voihan marjat! Tietäisipä jonkun paikan, mistä mennä poimimaan. Kahden pienen lapsen kanssa ei viitsi lähteä hakuammunnalla etsimään marja-apajia, ja tutut marjapaikat ovat lapsuudenmaisemissani parin tunnin ajomatkan päässä. Jospa sinne vielä ehtisi tänä syksynä! Hyvää loppuviikkoa sinne herkkujen äärelle! :)

    VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI