lauantai 5. elokuuta 2017

MUKAVAT PUUTARHAVIERAILIJAT - JA MUISTUTUS - ARVONTAAN VOI OSALLISTUA


Jokilaaksojen puutarhayhdistyksestä pistäytyivät meillä Oulun reissunsa kotimatkalla.   Pikkuisen sataa tihuutti, mutta puutarhaihmiset eivät ole sokerista tehtyjä. Mukava yllätys vierailijajoukossa: pitkäaikainen facebook-ystävä Terttu Haapajärveltä. Eka kerran live-tapaaminen. Terttu on intohimoinen pionien ystävä.


Pionien kukinta alkaa olla tältä kesältä lopuillaan, mutta onneksi Itoh-hybridit olivat vielä kukassa. Yks jos toinenkin huokaili ihastuneena. Monelle itohit olivat ihan uusi tuttavuus.


Tänä kesänä pionien kukinta onkin jatkunut pitkään. Toukokuun lopussa ensimmäiset aloittelivat ja nyt ollaan jo elokuussa. Koko ajan pioneissa on ollut kukkia. Välillä satamäärin.


Kaikkia kukanrääppeitä ei raski leikata pois. Jospa näissä pullukoissa kehittyisi itäviä siemeniä.


Loppukesällä puutarhassa kukinta ei ole enää runsaimmillaan, mutta ruusuja on meille kertynyt niin paljon, että aina joku kukkii melkeinpä pakkasiin asti. Teresanruusu.


Näyttääkö sinustakin siltä, että ruusunkukalla olisi pikkusarvet?


Ritausma pysäytti sateen koristelemana niin monet. 


Ruusuko vai pioni?
Ei vaan ihan tavallinen yksivuotinen unikko. Zoomaamalla saa hienot muodot esiin.


Minun syksyn lempikukkani kärhöt aloittelevat vasta  kukkimista. Onneksi mantsuriankärhö oli jo aika lailla elementissään. 
Harmaamalvikit ja myskimalvat olivat sateen koristelelmina viehkeimmillään. 


Harmaantuneen ja jäkälöityneen riukuaidan edessä oleva krassirivistö näytti miellyttävän. Kamerat kävivät ahkerasti.

Jatketaanpa seuraavassa postauksessa hyötykasvien  tarkastelua kasvihuoneessa ja vähän ulkosallakin. 


MUISTUTUS ARVONNASTA

Postasin siitä muutama päivä sitten - voit vielä lukea  TÄSTÄ

Blogini yhteistyökumppani

on lahjoittanut blogissani arvottavaksi Jaakontaika- suihketta, joka on valmis heti käytettäväksi + Jaakontaika- tiivistettä, josta saa laimentamalla lisää suihketta +  Carbon Kick® Boosteria, jota lisätään  Jaakontaika- suihkeeseen. 5 ml riittää litran pulloon. 


Koko tämä tuotepaketti arvoltaan noin 60 euroa yhdelle. 

Näin osallistut

Olemalla lukija + kommentoimalla

 eli siis näin

Olemalla jo blogini lukija tai liittymällä lukijaksi - tämän blogisivun oikealla olevassa palstassa tällaisen kuvakkeen jäljessä - Lue - klikkaa siitä


Kirjoita tähän blogin jälkeen kommentti, onko Jaakontaika sinulle tuttu juttu vai ihan uusi tuttavuus. Laita kommenttiin yhteystietosi (sähköposti), jotta palkinto päästään postittamaan, jos Onnetar suosii sinua. Palkinto postitetaan vain Suomessa olevaan osoitteeseen.

Jaakontaialla sain pelastettua  syysleimukasvustoni härmän valtausyritykseltä. 


Voi ihanuus, nyt ne aloittelevat komeaa kukintaansa. Osallistumisaikaa on  tiistaihin 8.8. klo 24. 00 saakka. 

Onnea arvontaan!

2 kommenttia:

  1. Onpas ihastuttavat pionit, erityisesti tuo Itoh-hybridi. Siellä ovat kärhöt tänäkin vuonna komeita, omani ovat kärsineet jostakin (?) Virtuaali-ystävän live-kohtaamisessa on jotakin ainutlaatuista.

    VastaaPoista
  2. Minulla on sellainen mielikuva, että tämä Jokilaaksojen porukka kävi meidän puutarhassamme viime kesänä. Mukava käynti. Meilläkin satoi hieman. Upeat pionit. - Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI