torstai 30. huhtikuuta 2020

Joko sinulla on oma kesäLungo?



 # blogiyhteistyö Puutarhurin majan puodin  kanssa

Jep, minulla on. Kiitos Puutarhurin majan puodin Minna. 

Lungoja on kahta kokoa: 12- ja 8- litraisia ja kolmea väriä: valkoisia, mustia sekä vanhan vihreitä. Ihan niinkuin autoista puhuisi. Eikö vaan?




No, katsotko, että aionko kastella piimällä kiveä. En tällä kertaa niin, vaikka olen kyllä kiviäkin piimällä kastellut. Piimä näet kiihdyttää sammaleen kasvua. Tätä kiveä  en kuitenkaan aio hapattaa. 



Syy, miksi värkkäydyin tähän kiven juureen, on tässä. Halusin saada kuvan, jossa piimä valuu kastelukannuun. Nyt, kun rakaat lapsenlapset eivät tämän hiton koronaeristyksen kanssa ole kanssani kuvailemassa, täytyy yksin kehitellä omia virityksiä.
Onhan eläinkokeilla osoitettu, että apinatkin osaavat käyttää apuvälineitä, niin miksipäs ei myös mummot. Joku tuttavani totesi, että hänen lapsenlapsensa oli todennut, että vanhat ihmiset muuttuvat gorillan näköisiksi. Voi kääk, on siinä mummolle tullut palautetta. Noin raakaa juttua ei ole minulle tullut, mutta silloin kun lapsenlapset olivat vielä älyttömässä leikki-iässä, kysyi yksi: "Oliko pappa jo silloin olemassa, kun oli dinosauruksia?" Onneksi ei kysynyt minulta.


No niin, tähän piimäasiaan. Litra piimää ja kymmenisen litraa vettä. 



Tuollaisella litkulla kastelen alppiruusuja keväisin ja uudestaan vielä kesemmällä. Alppiruusut nimittäin pitävät happamasta maasta.
Vielä ovat lehdet lurpollaan, kun maa on jäässä. Näistä puolin niitä saa kastella lämpimähköllä vedellä, jotta routa sulaa.
Alppiruusut ovat siinä mielessä helppoja kasveja, ettei niitä syö jänikset eikä kauriit. Syy on niiden myrkyllisyydessä. Kevätvarjostuksesta kun huolehtii, niin ovat hienoja, hyviä pensaita.

Luin jostain tuosta myrkyllisyydestä jutun. Kun roomalaiset sotilaat palasivat taisteluista hevosten ollessa nääntymäisillään nälkään, hevoset eivät hamunneet lainkaan tien varressa rehottavia alppiruusuja. Hieno ominaisuus eläimillä, miten erottavat myrkylliset kasvit.




Tämä Lungo on niin kaunis katsella, että sitä pitää vaikka ihan koriste-elementtinä nyt, kun kasteltavaa vielä ei ole niin kummoisesti.



Puutarhurin majan puodin verkkokaupassa on kaikkea hirmukivaa sisälle ja ulos, itselle tai lahjaksi. Käyppä kurkkimassa. 

VINK, VINK äitienpäivä on tulossa! 



Entäs vappu? Sisällä vai ulkona? Miten ajattelit viettää? Omissa porukoissa kuitenkin. Niin sanoo hallinto ja järki. 

Piknikillä pihalla?



Riippuen säästä. Tiistaina ainakaan ei ollut oikein piknik-kelit. 




Toivottavasti vappuna ainakin jotenkin näin. 



Lopuksi piti muistuttamani blogissani olevasta arvonnasta. Edellisessä postauksessani on  Kaarnalaivan verkkokauppaan arvonnassa lahjakortti. Käyppä kurkkamassa ja kommentoimassa. Niin olet mukana arvonnassa. Vappuna ehtii vielä kommentoida.

Onnea arvontaan ja kivaa vappua!





1 kommentti:

  1. Kauniin värinen kastelukannu. Minulla on etsinnässä jokin tuon tyylinen, mutta metallinen kannu. Hauska vinkki tuo piimävesi. Täytyypä pitää mielessä, jos joskus hankin alppiruusuja. Hih, lasten suusta kuulee kaikkea hauskaa. Vaan hyvin sujui kuvaus mummoltakin! Toivottavasti vappuna olisi kaunis sää, mutta ihmiset ymmärtäisivät silti pysytellä pienissä porukoissa. Me ajateltiin aloittaa grillikausi ja mielellään syötäisiinkin pihalla. Ihanaa vappua sinulle! <3

    VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI