keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Kaarnalaivalla kohti vappua - arvontaa


# Blogiyhteistyö Kaarnalaivan kanssa

Kuinka monessa postauksessa olen  painottanut sitä, että  viljelen luonnonmukaisesti, niin mansikat kuten kaikki muutkin kasvihuoneessa ja avomaalla, periaatteella, että tuli mitä tuli mutta ovatpahan ainakin luomua. 

Nyt sitten tuota ajatusta keittiöpuolellekin Kaarnalaivan tuotteiden kanssa. 
Kuinka paljon kivempi on tällainen tiskiharja muoviseen verrattuna. 

Olen kopioinut  Kaarnalaivan Iirikseltä saamani tuoteselosteet. Laitoin  ne tekstit sinisellä


Tässä mallissa harjakset ovat kookos-kasvikuitua. Malli on saatavilla myös hevosenjouhella tai agave-kasvikuidulla. Kaikki materiaalit ovat luonnollisesti antibakteerisia. Harjan käyttöikä normaalisti n.2-5v, mutta osa asiakkaistamme on kertonut käyttäneensä harjaa jopa 10+ vuotta. Harja on tärkeää kuivattaa hyvin käytön jälkeen, mieluiten roikkumalla tai harjakset ylöspäin. Harjaa ei koskaan pidä jättää veteen likoamaan pitkiksi ajoiksi. Jos harjapuu alkaa näyttää kovin kuivalta (yleensä muutaman käyttövuoden jälkeen), sen pintaan voi lisätä hieman mitä tahansa luonnonöljyä. Kaikki harjat on käsitelty pellavaöljyllä ja luonnonväreillä. 


Tuo harjahan on kuin luotu meidän talonpoikaiseen astiakaappiin. Eikö vain? Kehtaa pitää esillä. Ajatteleppa tuohon muoviharjaa. Nou, tänkjuu. Minulla vakihomma kesäaikaan on pestä kynnenalusia monesti päivässä. Hanskojen kärjet kuluvat puutarhahommissa nopsaan rikki ja kynsien aluset on sitten sen näköiset, ettei niitä jynssäämättä  kauppaan viitsi lähteä. No nythän ei tosin sinnekään saa mennä., joten... no kyllä kai ne pitää muutenkin pestä kuin vain kaupassakäyntiä varten. 

Agave-kuitu on kestävä ja jämäkkä materiaali ja soveltuu siksi mainiosti kynsiharjan materiaaliksi. Käytön jälkeen harja tulee säilyttää kuivalla alustalla
Tiedätkö, mikä on hiirake? No nytpä sekin selviää.

Hiirakkeet ovat käteviä yleisharjoja, esim. pöydän tai takanedustan puhdistukseen. Tämä malli on valmistettu palmunlehdestä kun taas pienempi mallimme on kookoskuitua.

Eikös olisi vaikka soma lahjapari jollekin. Hiirake ja tiskiharja. Varmasti on käyttöä joka huushollissa. Mieluummin ottaisin  tällaiset kuin kukkapuskan.Ajatteleppa. kun kahvipöydässä tai varsinkin kun juhlakattauksessa pöydälle tippuu kakun, pikkuleipien tai mitä murusia tahansa. Eikö harmitakin, jos noutopöytä on epäsiistin näköinen. Eihän koko systeemiä voi purkaa ja käydä välillä puistelemassa liina puhtaaksi.


Tällaisella pikku harjalla, hiirakkeella saa näppärärsti pyyhkäistyä murut, no ei lattialle, vaan vaikkapa lautaselle tai pikkukihvelille. Niitäkin näkyy olevan Kaarnalaivan verkkokaupassa tarjolla.
Minulla on yli 250 vuotta vanha talo vanhoine savupirtteineen ja pitkälti sen mukaisine kalustuksineen, kuten tämä monet ruokailijat nähnyt pirtinpöytä. Tämän koloista on aika vaikea saada roskia pois muuten kuin imuroimalla. Tällä hiirakkeella roskat lähtevät nyt rapsakasti pois, testattu on ja hyväksi havaittu. 

Kauhistelet varmaan, että millainen pöytärähjä. Ei toki, oletettavasti 1600- luvun kapistus ja mahduttaa isommankin joukon kerralla syömään. Ihania elämisen jälkiä näkyvissä.
Perinteinen pullasuti jossa harjakset hevosenjouhta. Saatavilla myös Agave-tai kookoskuidulla. Hevosenjouhi sopii pehmeytensä vuoksi parhaiten voiteluun kun taas kasvikuituiset versiot kestävät paremmin kuumia pintoja kuten grilliä tai pannua. Pullasuti, kuten kaikki harjamme tulee pestä käsin, ei koneessa. Jos harjakset ovat kovin rasvaiset käytön jälkeen, laita niihin tippa pesuainetta ja hankaa harjaksia sormenpäillä. Kuivaa harja hyvin joko roikkuen tai harjakset ylöspäin.

Onhan tuo eri tyylikäs kuin minun valkoiset muoviset, joita halpiskaupoista olen ostanut kolme kahdella eurolla. Ihan eri tunnelman tekee leipomiseen. Näillä kymmenillä alkaa jo nauttia pienistäkin yksinkertaisista jutuista. Vaikka olen kai aina ollut sellainen esteetikko.Kaikki harjamme on käsitelty luonnonväreillä sekä pellavaöljyllä. Puu pyökkiä tai koivua, riippuen mallista. 

Noin Kaarnalaivan Iiris kuvaili hyvin tuotteita, siis nuo siniset tekstit  Iiriksen. Paljon muutakin löytyy  Kaarnalaivan verkkokaupasta. Käyppä tsekkaamassa suomalaista käsityötä olevia laadukkaanoloisia käyttöesineitä. Ei mitään koristeita vaan ihan arkipäiväiseen käyttöön tarkoitettuja.

Kaarnalaiva on vuonna 1997 peustettu käsityöalan yritys. Kaarnalaivan perustaja Kai Heiskari on harjansitoja jo toisessa sukupolvessa ja oppinut taidon omalta isältään.Kannattaa tsekata Kaarnalaivan facebook-sivu ja sieltä 24.4 tehty päivitys. Siellä Kai Heiskari esittelee liikkeensä valikoimaa tosi mukavalla, rennolla tavalla. Ihan tekisi mieli hypistellä kaikkia noita tavaroita. Niin  mukavanoloisia ne ovat. Suomalaista yrittäjyyttä ja käsityötä parhaimmillaan. Eikä pahanhintaisia. Sopivia vaikka lahjaksi. HOX HOX äitienpäivä lähestyy vauhdilla. 

Kaarnalaiva antoi arvottavaksi 20 euron lahjakortin verkkokauppaansa.  Joten nyt kurkkaappa tuotevalikoimaa ja kerro, mitä valitsisit ekana, jos onni suosii. Näin osallistut ARVONTAAN eli kirjoitappa tähän alle kommenttisi viimeistään  vappuna klo 24.00.

Hoksautan vielä, että palkinto postitetaan vain Suomessa olevaan osoitteeseen. Tiedän, että minulla on paljon lukijoita myös Suomen rajojen  ulkopuolella (kiitos viesteistä!). Jos nyt haluat osallistua arvontaan sieltä jostain, onnistuu sekin. Jos voitat, voit sitten ilmoittaa, kenelle Suomessa  palkinto osoitetaan.  Vaikka äidille, mummolle, kenelle vaan.

Onnea arvontaan ja mukavaa kotivapun valmistelua.

18 kommenttia:

 1. Onpas yksinkertaisen kauniita tuotteita! Minuakin kiinnostaa tuo Hiirake, komea ulkoasu ja vielä käytännössä varmaan hirmu hyvä. Pölyhuiskakin kiinnostelis. kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Tiskiharja tulisi meille.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Ihania tuotteita! Tiskiharja ja patasuti olisivat meille sopivia. anneli.airola@hotmail.com
  Mukavaa vapun aikaa!

  VastaaPoista
 4. Kynsiharja ja patasuti olisivat ����
  lenaanneli56@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Vaateharja tulisi tarpeeseen. ssuvisuvi@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Varrellinen saunaharja olisi tarpeellinen. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Vaateharjan ostaisin. Tai itseasiassa useammankin eri tarkoituksiin. Onko muuten tullut tuon tiskiharjan kanssa vastaan tilannetta, että se ei mahtuisi johonkin, esim. lasiin? Olen muutamiakin puisia kokeillut ja joka kerta ollut sama juttu, ovat liian isoja/leveitä.

  VastaaPoista
 8. Nämä ovat maailman parhaita ja ah! Niin kauniita! Vaateharja ja saunaharja multa puuttuu��

  VastaaPoista
 9. Pullasudin tilaisin tädille,lisäksi juuresharja ja pyöreä tiskiharja vielä itselle! :)

  VastaaPoista
 10. Saunaharjoille olisi käyttöä🙋🏻‍♀️

  VastaaPoista
 11. Tiskiharjan (https://fi.kaarnalaiva.net/product-page/dish-brus-tiskiharja)

  Hyvää vappua!

  VastaaPoista
 12. Onpa tosi sööttejä. Mielellään tuollaisia, esim tiskiharjan ja pullasudin , ottaisi itselleen.

  VastaaPoista
 13. Kynsiharja tai saunaharja olisi tarpeen :)
  -saya
  sayav (a) hotmail.fi

  VastaaPoista
 14. Tiskiharja kiinnostaisi kovasti, kaunis ja varmasti pitkäikäinen :)
  merita.paivarinta@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Hiirake näyttäis kätevältä harjalta puuhellan roskien puhdistukseen kaimaen1 at luukku.com

  VastaaPoista
 16. Tiskiharjan kotiuttaisin ainakin! <3

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI