maanantai 22. kesäkuuta 2020

Satoa tulossa, kun alkuun pääsee -- muistutus vielä arvonnasta


# blogiyhteistyössä Biolan


Parvekeviljely on Siljan juttu tänä kesänä. Kiva kun saa viljellä, mitä itse haluaa. Niinhän aloittelevan puutarhurin on hyvä antaa tehdä. 

Siljalla on testissä Biolanin kasvatusallas  ja viljelyksiin erilaisia multia.


Kasvatusaltaassa on Biolanin yrttimaa-kasvusäkki.Siljan kertoman mukaan salaatit ja pinaatit ovat kasvaneet hyvin. Nämä kuvat ovat puolentoista viikon takaa.
Silja kertoo tarkkailevansa päivittäin, että vettä on tarpeeksi, kun nyt on niin kuumia päiviä. Onneksi kasvatusaltaan pohjalla on vesisäiliö, joten ihan sidottu hän ei ole päivittäin viljelyksiinsä. Välillä on päässyt kaverille yökylään ja mikä jännintä, siellä on voinut nukkua teltassa.


Viljelyksilleen Silja on äidin opastamana laittanut nyt varastolannoituksen.  Elikkä kasvien viereen tehdään kuoppa tai ura, johon laitetaan lannoitetta. Sinne juuret hakeutuvat kiihkeästi hakemaan lisäkasvuvoimaa. Näin lannoite kestää pitkän aikaa, jopa koko kesän. Lannoitteena Siljalla on testissä Biolanin parvekekasvilannoite. Sitä mukaa, kun satoa syödään, voi  esimerkiksi salaatista tai vaikkapa pinaatista tehdä uusintakylvöksiä altaaseen.

Ajatteleppa sitä tunnetta, kun Silja eka kertaa pääsee tekemään pinaattilettuja itsekasvatetuista pinaateista.

Silja on muuten ikäisekseen jo aikamoinen kokki ja leipuri. Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Äidin ja isosiskojen apulaisena hän on oppinut oivat taidot. Pinaattiletut häneltä kyllä valmistuvat suitsait sukkelaan.Kasvatusaltaissa voi kasvattaa erilaisia yrttejä laidasta laitaan. Mikä sen mukavampaa kuin käydä napsaisemassa vaikkapa basilikaa salaattiin. Ja mikä huumaavaa tuoksu yrteistä tulee parvekkeelle.

Ja vielä muistutus ARVONNASTA
Edellisessä postauksessani kerroin Nekon lahjoittamista yllätyspalkinnoista juhannusarvontaan.  

TÄSTÄ siihen pääset vielä osallistumaan. Jussin päivä eli 24. kesäkuuta on viimeinen mahdollisuus osallistua, joten kipin kapin kommenttia kirjoittamaan.Tällaisessa säässä meidän pitää kärvistellä seuraavat 10 päivää eikä kuukauteen ole satanut kuin 10 milliä. 


Välillä riittäisi nuo yölämpötilat päivisinkin. Mitenkäs teillä? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI