perjantai 15. toukokuuta 2020

Sateen alle tehohoitoa


 #  blogiyhteistyössä Puutarhasi elämäänSieltä niitä tulee vuosi vuodelta enemmän, valkoisia, erilaisia violetteja vai ovatko tummanpunaisia, keltaisia. Varjoliljoja, leviävät kun alkuun pääsevät. 

Luujauholla hellittyjä. Kiittävät hoidosta. Olen istuttanut näitä tarkoituksella eri puolille puutarhaa. Jos yhdessä paikassa sattuisivat myyrät jylläämään, säästyisi edes toinen alue. Tähän asti ainakin on selvitty niistä vihulaisista. Joka päivä kiitän niitä neljää hiirihaukkaa, jotka kiertelevät puutarhan yllä. Puutarhan menestys on aika lailla tasapainoilemista luonnon kanssa. 


Viikonlopulle ennusteltiin sadetta. Silloin on oikea hetki tehdä lannoitepakkausten kanssa kierros puutarhassa.Luujauhosta vapautuu hitaasti kasvin kukinnan kannalta tärkeitä ravinteita. Huom! hitaasti. Ylilannoittamisen vaaraa ei ole. Luujauhoa voi ja kannattaa käyttää istuttamisen yhteydessä. Hoitolannoituksena käytän keväällä noin desin verran yhdelle pionin  juurakolle ja heinäkuulla laitan toisen mokoman.


Olisihan näitä pionien kuvia pilvin pimein muistikortilla. Tässä nyt joitain lemppareitani. 


Toinen homma, johon piti vaan jaksaa ryhtyä mansikkamaan haravoinnin jälkeen illan päätteksi, oli nurmikkoalueen kunnostuspaikkaus. 

Meillä kaivettiin viime kesänä sähkökaapeli maahan. Sähköyhtiö teki kyllä siistiä jälkeä, peittelivät ja tasoittelivat  kaivannon hienosti. Toivat omat tasoitusmullatkin ja kylvivät  nurmikonsiemenen. Kovat sateet valuttivat kuitenkin siemenet yhdeksi juovaksi enkä oikein ajoissa jaksanut ja hoksannut käydä haravoimassa aluetta. Niinpä rikkaruoho otti vallan tuolla alueella. Syksyllä putsasin aika lailla tuon alueen rikoista. Nyt laitoin uuden  siemenkylvön. Barenburg - nurmikonsiemen on siitä kiitollinen, että sen sanotaan itävän viileämmilläkin keleillä. Niitähän nyt riittää. + 4 astetta ilmoitetaan paketin kyljessä. Eli näitä voidaan käyttää aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. 


 Kannattaa katsastaa tuo Barenburg- siementen esittelysivu niin tietää, millaisista siemenistä on kyse, mihin tarkoituksiin valikoimaa on. Ja mitä tarkoittaa Biostimulaattorilla käsitelty siemen.

Paketin avattuani minulle näistä tuli ensimmäisenä mieleen vanhan ajan hiirenmyrkky. Nehän olivat tuollaisia vaaleansinisiä jyväsiä.Löytyipäs tuolta esittelysivulta kiva pörriäiskuva - tuotelogo uudesta teknologiasta. 

Yellow Jacket Biostimulatorilla käsitellyt siemenet tarjoavat seuraavat edut:
PAREMPI JUURTEN KEHITYS
  • nopeampi itäminen
  • tehokas ravinteiden otto nopeuttaa kasvua
  • tehokas vedenottokyky antaa vastustuskykyä kuivumista vastaan
PAREMPI VERSON KASVU
  • tehokas yhteyttäminen
  • nopea nurmikon kehittyminen
HYVÄ TAUTIEN VASTUSTUSKYKY
Puutarha odottaa kesää, niin myös piha-alueen laitamilla olevat vanhat tuomet. Kukkaa olisi tulossa, kunhan...
Tässsä vaiheessa ollaan Oulun korkeudella.


Kivaa viikonlopun aherrusta puutarhaan, jos  nyt sitten ei sada lunta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI