perjantai 29. toukokuuta 2020

Parvekkeella kukitaan, vaikka olen välillä maalla. Arvonnassa verkkokaupan lahjakortti.


# blogiyhteistyössä SisustaUlkona.fi sekä Puutarhasi elämään ja Biolan

Uusi asunto ja parveke. Miten sen sisustat, kun teet sen noin niinkuin loppuiäksesi. 

Kerronpa, miten sain parvekkeestani  just sellaisen kuin halusin. Ja kukistahan se alkaa, kun on kasveihin höyrähtänyt. 
Tänään vasta tuli kalusteet, mutta onpahan  tuota pärjännyt ilman niitäkin. Yhdellä vanhalla renkkanatuolilla olen pärjännyt ja kahvipöytänä on ollut keittiön porrasjakkara. Parvekkeeni on 16- neliöinen. Viidennessä kerroksessa. Länteen avautuva eli ilta-auringon suuntaan. Edessä ei ole varjostavia  kerrostaloja eikä onneksi tulekaan, kun on puisto edessä ja alue on muutenkin valmiiksi rakennettu. Parvekkeelle tuli sohva ja tuoliryhmä ja vähän muuta rekvisiittaa, mutta niistä sitten myöhemmin. 

Onneksi parvekkeen ulkoasuun oli jo tehty kauniisti harmaata betonia elävöittämään pintaratkaisuja. Seinässä ja katossa on ruskeaa rimoitusta samoin kuin lattia on puupinnoitteinen. 


Niin monta hukkareissua liikkeisiin ja netissä surffailua ruukkujen etsinnässä. Halusin tietynväriset: ruskeaa sointumaan parvekkeen väreihin ja lemppariani punaista. Ja tarpeeksi korkeita. Ei mitään lattianrajassa  kököttäviä tai joillakin jakkaroilla olevia.

Vihdoin tärppäsi. Tyytyväisempi en voi olla. Just sopivat ja laadukkaat. Kiitos siitä verkkokauppa SisustaUlkona.fi.

SisustaUlkona.fi on verkkokauppa, joka keskittyy ulkotilojen – pihojen, puutarhojen, parvekkeiden ja terassien sisustamiseen. Miksi tyytyä sisustamaan sisällä, kun ulkona vain taivas on rajana?
SisustaUlkona.fi:hin on haettu yksilöllisiä, laadukkaita tuotteita. Tuotteet ovat erityylisiä; on modernia ja designia, maalaishenkistä, merihenkistä sekä vähän retroakin.
 Siinäpä se.

Ruukkuja on tosiaan voi sanoa pilvin pimein valikoimassa. Tosin on siellä muutakin, mutta minulle akuutein oli tämä ruukkujuttu. Tarvitsen altakastelevat ruukut, kun olen välillä maalla viikon verrankin. Enkä halua olla kukkineni kenellekään vaivaksi.

Valitsin tarjonnasta Lechuzan ruukkuja, kaksi ruskeaa. 75 cm ja 56 cm korkeat. Ruukuissa on puoleenväliin  ulottuva erillinen istutusallas vesisäiliöineen.  Eli esimerkiksi tuota korkeaakaan ruukkua ei tarvitse kokonaan täyttää mullalla.Ruukuista tulee kuitenkin kasveineen ja multineen sen verran painavat, että niiden liikuttelu ei olisi ihan helppoa. Siihen on ratkaisuna erilliset rullajalustat, jotka mitoiltaan ovat sopivia erikokoisiin ruukkuihin. Mielestäni kaikkien kukkien ei tarvitse kukkia, parvekkeellakaan. Valitsin tähän pienempään verililjapuun. Jokaiseen ruukkuun laitoin aluskasviksi jotain multaa peittävää ja roikkuvaa. Valkoinen marketta ja punainen ruukku. Nam, luonnossa paljon kauniimpi kuin kuvassa. Ehkä kännykkäkuva ei tee ihan oikeutta, mutta kun järkkäri jäi maalle. Pärjätään nyt näillä kuvilla. Kesän päälle ehkä sitten parempia kuvia.

Tämäkin ruukku on Lechuzan altakasteleva, 75 cm korkeaAltakasteluruukkuihin on ihan oma multansa. Biolanin uskollisena käytin tätä.


Altakastelumulta on luonnonmukainen huonekasvimulta altakasteluruukkuihin. Altakastelumultaan on lisätty mykorritsaa eli sienijuurta, joka auttaa viherkasvien juuria ottamaan vettä ja ravinteita tehokkaammin. Mykorritsat myös suojaavat huonekasveja taudinaiheuttajilta ja kuivuudelta sekä parantavat kasvien stressinsietokykyä. Altakastelumullan sisältämä kuitupitoinen turve edistää veden tasaista imeytymistä ruukun vesisäiliöstä. Pitkävaikutteinen kompostilannoitus helpottaa hoitolannoitusta ja tasaa ravinnepitoisuuden vaihteluja mullassa.


Tein multapesään kasvin ympärille varastolannoiterenkaan Solabiolin kukkalannoitteella. Kasvien juuret hakeutuvat vähitellen joka puolelta lannoitealueeseen.

Solabiol Kukkalannoite on pitkävaikutteinen lannoite, jonka ravitsee kasvit jopa 6 kuukauden ajan. Ihanteellinen kukkaistuksille kukkapenkeissä, ruukuissa ja parvekelaatikoissa. Sisältää Natural Boosteria, joka vahvistaa kasveja, lisää niiden kukintaa ja vahvistaa kukkien värejä. Soveltuu luonnonmukaiseen viljelyyn.

Vaikka ruukuissa on altakasteluominaisuus, on niitä hyvä kastella välillä myös päältä päin, etenkin alussa muutaman viikon ajan. Vesisäiliöön laitetaan  nestemäinen tai liuotettava  lannoite. Mutta kun kesäkukat ihan huutavat lannoitetta jaksaakseen kukkia, on hyvä käyttää lisänä hitaasti liukenevia, pitkäaikaisia lannoitteita.Minulla on ennestään punaisia kiiltäväpintaisia suojaruukkuja, jotka nyt sointuvat sopivasti tähän Lechuzan ruukkuun. 

Hox! huomasithan  vintage-peilini vuodelta 1971. Sininen rengas soinnahtaa sopivasti parvekkeen takaseinän siniseen laudoitukseen. Minä olen vähän sellainen yökukkuja. Yökuvaus on ihan erilaista kuin päiväsaikaan. Tässä marketat Oulun yössä kaupungin kattojen yllä. Taustalla näkyvät Stora Enson savuvanat. Pisaran nuput ilta-auringon laskiessa.Kiitos parvekeyhteistyöstä SisustaUlkona.fi sekä Puutarhasi elämään ja Biolan Oy.Verkokauppa SisustaUlkona.fi lahjoitti ystävällisesti blogini lukijoille ARVOTTAVAKSI viidenkymmenen (50) euron lahjakortin verkkokauppaansa.
ARVONTAAN osallistut kommentoimalla tämän postuksen lopussa - lisää kommentti. Tutkaileppa verkkosivuilta, mitä valitsisit, jos onni potkii sinua. Minä ainaskin olisin ikionnellinen tuollaisesta voitosta.
Osallistumisaikaa on  lauantaihin 6.6. klo 24.00 saakka. Osallistu heti, ettei unohdu. ONNEA arvontaan!


Piti vielä sanomani, että toki nämä ruukut käyvät muuallekin kuin parvekkeelle. Terassille, pihalle, sisätiloihin. Sisätiloissakin erittäin tyylikkäitä esim. viherkasveilla. Ja rulla-alustan avulla helppoja liikutella.26 kommenttia:

 1. Ihania ruukkuja ja istutuksia. Mukana arvonnassa ☺️��❤️��

  VastaaPoista
 2. Lechuza Cubico Premium -ulkoruukut ihania. Mukana arvonnassa

  VastaaPoista
 3. Uusia ulkoruukkuja kaipailisin, joten sellaisia päätyisi ostoskoriin!
  hamalainentmatgmail.com

  VastaaPoista
 4. Parvekkeelle isompaa ruukkua kaipaan.
  Mukana arvonnassa.
  arja.sihvola@hotmail.com

  VastaaPoista
 5. Onpa tyylikkäät ruukut! Punainen on ajatuksena erikoinen, mutta parvekkeellasi noilla kasveilla näyttääkin mahdottoman kauniilta! Mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 6. Varmaan ruukkuja tulisi tilaukseen. Mukana arvonnassa.
  miakinnun75@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Hyvännäköiset ruukut! Etsin itse keväällä pitkään kapeaa ja korkeaa ruukkua, missä olisi vesisäiliö. En ihan mieleisen näköistä löytänyt sopivaan hintaan, joten asia jäi vielä hautumaan. Lahjakortin käyttäisinkin siis melko varmasti tuollaiseen ruukkuun, joten ehdottomasti mukana!

  VastaaPoista
 8. Ruukkuja tarvitsee aina lisää! Mukana arvonnassa!
  millsmari@yahoo.com

  VastaaPoista
 9. Kauniita kuvia ja ehkäpä valintani olisi kauniit kukalliset koristetyynyt. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Oi ihana verkkokauppa! Ostaisin yrttiruukun altakastelulla. <3

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Ison, korkean ruukun valitsisin autiolle patiolle :)

  VastaaPoista
 12. Jonkun tuollaisen ihan pihalle sopivan harmaan ruukun ostaisin

  VastaaPoista
 13. Ruukkuja kaipaan terassille :)

  VastaaPoista
 14. Ruukkuja ei voi olla liikaa! Kivalta näyttää sun terassi.

  VastaaPoista
 15. Ruukku, tuollainen punainen korkea, olisi minullekin kovin mieleinen.

  VastaaPoista
 16. Hankkisin terassille värikkään riippumaton tai jonkun kivan ison ulkoruukun :)

  sanmarii@hotmail.com

  VastaaPoista
 17. Upeita yökuvia 😊 ja Lechuzan ruukku löytäisi meillä paikkansa helposti

  VastaaPoista
 18. Ruukut kiinnostaisi, kuin kyllä myös riippukeinu parvekkeelle, ihana kauppa josta löytyis paljon ostettavaa :) kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Löytyisi kaikkea kivaa! Mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 20. Ruukku vois olla kiva, varmasti muutakin mukavaa löytyisi :)
  nelliina(@)yahoo.com

  VastaaPoista
 21. Riippumatto tai riipputuoli parvekkeelle!
  laurahakkarainen1@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Kukkaruukkuja tarvitsisin! Mukana arvonnassa :) saara.sumu@luukku.com

  VastaaPoista
 23. Minulta puuttuu amppeli ja sille olisi parvekkeella koukkukin, eli ainakin valitsisin jonkun amppeliruukun!
  saya
  sayav (at) hotmail.fi

  VastaaPoista
 24. Lechuzan ruukuista mulla on jo hyviä kokemuksia!

  VastaaPoista
 25. Kiva oli lukea ja katsella kuvia istutushommista ❤️

  VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI