tiistai 12. toukokuuta 2020

Unelmia puutarhasta


# blogiyhteistyössä Docendo.fi

Ideoita ja inspiraatiota omaan pihaan! Niitä tosiaan löytyy tässä Paulalta tänä keväänä ilmestyneessä kirjassa. Vinkkejä löytyy monenlaisiin ympäristöihin asutpa sitten  maalla, kaupungissa, omakotitalossa, rivitalossa, kerrostalossa.



175- sivuinen kirja Unelmia puutarhasta on rytmitetty kivasti aihekokonaisuuksiin periaatteella jokaiselle jotakin. Mutta vaikka et omistaisikaan maalaispihaa tai vaikka kalliotonttia, on todella kiva päästä näkemään vinkkejä, miten piha on toteutettu erilaisissa ympäristöissä. Niistä voit poimia parhaita ideoita omaan pihaasi, puutarhaasi, terassille, parvekkeelle. 





















Tänä kesänä taitaa hyötyviljely olla jokaisen multatilkun omistajan Top 10- listan kärjessä.  Vinkkejä siihenkin löytyy Paulan kirjasta. Parvekkeellakin sitä voi toteuttaa. 










Kierrätys on ollut viime vuosien in-juttu niin pihalla kuin puutarhassa. 



Paulan esimerkkipihat on kivasti haettu eri puolilta Suomea. Niiden myötä tulee myös kasvivalikoimassa esiteltyä eri kasvuvyöhykkeillä selviytyviä kasveja. Kaikkia eteläisessä Suomessa menestyviä kasveja ei kannata pihaansa kaivaa pohjoisemmassa. 


Paulan kirja on leppoisalla otteella kirjoitettu samoin kuin hänen ja miehensä Sepon toimittama Alfalla tänä keväänä alkanut puutarhaohjelma. Jos missasit nuo lähetykset, voit katsoa ne netistä. TÄSSÄ linkki. 


Kivoja hetkiä Paulan kirjan ja Paratiisi takapihalla ohjelman parissa.  Kirjaa saa Docendon verkkokaupasta. 








3 kommenttia:

  1. Onpas kiva kun kerroit tästä! Mekin ollaan suunniteltu laittaa parveke kuntoon kasveilla ja halutaan ideoita siihen. Tänä vuonna myös kerrostalo sisäpihaa hoitaa kiinteistöhuollon sijaan me asukkaat, niin ajattelin sinnekin muutaman kukan istuttaa.

    VastaaPoista
  2. Kiva esittely tästä upeasta kirjasta! Mulla onkin tämä kirja juuri arvottavana blogissani, osallistua voi 17.5. saakka: https://parastapuutarhasta.blogspot.com/2020/05/osallistu-ihanan-puutarhakirjan.html

    VastaaPoista
  3. Mukavia ideoita. Tästä voisi napata myös jotain ideaa meidän kerrostalon pihaan. Se kaipaa hieman uutta ilmettä. Toki nyt on uusi kiinteistöhuolto tulossa, eli ehkä he myös huolehtivat siitä ulkonäöstä. Meillä on oma pieni takapiha, eli sinnekin voi jotain istuttaa.

    VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI