perjantai 9. joulukuuta 2016

JOULULAULUVIHKOT 1950 - LUVULTAJoulukuun 9. päivän kalenteriluukustani avautuu:  KAKSI JOULULAULUVIHKOSTA, jotka ovat 1950-luvulta.


Vihkojen julkaisija  on Paletti Oy. Mitään vuosilukua  ei ole vihkoissa. Sarjanumero kylläkin. Sen perusteella pystyisi varmaankin selvittämään painovuodet. Paletti näkyy olevan 1922 perustettu perheyritys ja edelleenkin toiminnassa. 

Vihko 1  oli veljeni ja minulla numero 2. Meille ei ole syntymässä siunaantunut laulunlahjoja, mutta ahkerasti kuitenkin laulaa hoilotimme näitä lauluja. Monethan näistä lauluista olivat kansakoulun laulutuntien vakio-ohjelmistoa joulun alla.Kuunteleppa aluksi  ensimmäisen vihkon  ensimmäinen laulu Rajaton-yhtyeen esittämänä


Tämä sopiikin hyvin aloituslauluksi, Madetojan suku on näet tästä meiltä muutaman kilometrin päästä. 
Varpunen jouluaamuna on minun vihkossani seitsemäs laulu.

Kuunteletko sen mieluummin oululaisen Suvi Teräsniskan vai Vesa-Matti Loirin esittämänä.Minä kuuntelen mielelläni molempia. 


Veljeni on piirtänyt oman vihkonsa sisäkanteen piippu-ukon. Mallina oli yksi Kalle-niminen vanha ukko kylältämme. Jostain syystä pojat piirtelivät näitä piippu-ukkoja ahkerasti. Kaipa piipunpoltto  oli siihen aikaan 50-60 luvuilla niin yleistä. 

Näissä kahdessa vihkossa ei ole Sylvian joululaulua. Olen itse aikoinaan kirjoittanut lapsen käsialalla sen sanat kansilehden sisäpuolelle. 


Hiljenny kuuntelemaan lapsuuteni naapurintytön Soile Isokosken laulua. Soilen Sylvian joululaulu oli jokavuotinen ohjelmanumero koulun joulujuhlassa. 

Soile Isokoski Sylvian joululaulu


"Oi jouluyö sä lohtu ihmisten" näin kajauttaa Oulun tuomiokirkossa Petrus Schroderus poliisien joulutervehdyksen. Oi, tähänkin päähän olen iskostanut työssäni ruotsin kielen.

Petrus Schroderus


Mikä on Sinun lempijoululaulusi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI