sunnuntai 4. joulukuuta 2016

VANHOJA JOULUKORISTEITA Ajatuksenani oli  laittaa  joulukuun alusta joulukalenterin tyyppisesti jokaiselle päivälle jouluun asti yhden vanhan joulukoristeeni esittely, mutta  aina ei mene niinkuin Strömsössä.  Muuta tärkeämpää tuli näille joulukuun ensimmäisille päiville. 

Mutta sunnuntain 4.12 luukussa haluan ensimmäisenä esitellä  joulupukkikoristeeni, jonka olen saanut isäni sisarelta Auralta. Olin silloin kuulemma 2-3 vuotias. Vuosi oli  joko 1953 tai 1954. 


Vieläkin täysin  ehjä kovaa muovia oleva  joulupukki avonaisine kontteineen seisoo valkoisilla suksillaan. Toisessa suksessa on teksti HELLAS. 

Pukkikoriste on kaksiosainen. Päässä on reikä, josta osat kiinnitetään yhteen nuppineulalla. 
Konttiin ostettiin jouluksi aina lakupötköt minulle ja veljelleni. Pötköt sai syödä vasta joulun jälkeen.  


Pukki isoine vatsoineen ja leveine vöineen on hyvin ystävällisen näköinen.  Itse asiassa kasvot muistuttavat  näyttelijä  Aku Korhosta. Olemuskin on samanlainen. 


Yli  60 vuotta olen kuljettanut pukkia mukanani. Joka joulunaika otan sen ensimmäisenä esille. Joskus se jää eteisen piirongin päälle koko vuodeksi. Pukin näkemisestä vilahtavat aina  mukavat lapsuuden joulujen muistot esiin. 

Nyt  jo kolmatta sukupolvea joulusta toiseen  näyttää kiehtovan joulukoristeistani kaikista eniten tämä Hellaksen joulupukki.  Sitä yksi jos toinenkin silittelee ohikulkiessaan. 

Onko sinulla omia rakkaita vanhoja joulukoristetita vaalittavana? Minä olen keräilijä luonteeltani. Näitä minulla riittää. Lähipäivinä näistä lisää.

 Mukavaa piparintuoksuista pakkassunnuntaita. Minun ohjelmassani on sunnuntain joululaulukonsertti. 


2 kommenttia:

  1. Ihanan nostalginen joulukoriste. Hyvää toista adventtia sinulle! Blogissani on puutarhakirjojen arvonta, käyhän kurkkaamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin kurkkaaamassa ja osallistumassa arvontaan - ihania kirjoja. En huomannut seuraamissasi blogeissa omaani :)

      Poista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI