maanantai 10. heinäkuuta 2017

MOOTTORISAHA LAULOI VIIKONLOPPUNA


Viljeletkö sinä avomaalla vai kehikoissa?Meillä kasvimaa siirtyy vähitellen hirsikehikoihin. Sipuli- ja salaattiviljelykset kuin myös avomaankurkut ja lehtikaalit ovat jo edellisinä vuosina saaneet hirsikehikkonsa.

Avomaahan verrattuna kehikot ovat helpompia, kun ei tarvitse niin kumarassa kyykkiä kitkemässä.
Kun kehikko on tehty paksusta hirrestä, voi kitkiessään istua hirren päällä. Näillä kymmenillä pitää jo jalkojaan lepuuttaa, kun kellon ympäri kyykkii pihatöissä.Uuden hirsikehikon puutavara kaadettiin  jo maaliskuussa. Sopivanpaksuiset ja -mittaiset hirret tehtiin jo määrämittaan, ettei liian pitkiä ja raskaita rungonpätkiä tarvitse väännellä. Vaikka kylläpä niille väkisinkin painoa kertyy.


Nyt viikonloppuna alkoi moottorisaha taas laulaa. Mies mielipuuhissaan hirsitöissä. Katsoppa, miten kehikko syntyi.  Kesäkurpitsoille  valmistui uusi  kehikko.  Mitenpä nuo kasvatushommatkaan onnistuisivat ilman moottorisahaa ja kaipa siinä tuota miestäkin vähän tarvitaan.Minäkin pääsin jo  tänään testailemaan NEKOn PYÖRÖHARAA.  Mies  ihastui siihen aluksi niin, ettei sitä käsistään päästänyt. Moottorisahahommien aikana minäkin pääsin antamaan rikkaruohoille kyytiä. Onpa helppo homma, kun ei tarvitse kontata sepelikäytäviä. Vai tykkäätkö sinä konttaamisesta?

Voin vain kuvitella, miten tyttären lapset tykästyvät tähän laitteeseen, kun pääsevät "orjatyöstä" = sepelialueiden jokakesäisestä ruohimisesta.


Tästäpä pääset vielä katsomaan haran tubetuksen toissapäivältä. 

Välillä jo tuntui, että sepelikäytäviä saisi olla lisää. Niin helppoa ja mukavaa puuhaa ja työn jälki näkyy heti. No sepelialueita kyllä on tekeillä, kunhan ehditään. Kottikärryt jo odottavat sepelikasan vieressä. Mukavaa selkäjumppaa tiedossa. 


Ruusujen aika alkaa kohtapuoliin olla kukkeimmillaan. 

Oletko ruusuharrastaja?

Ruusut ovat helppohoitoisia ja näyttävää kukintaa jatkuu pitkään  ja mitkä tuoksut leijailevat puutarhassa.Tove Jansson,  puutarhamme todellinen kaunotar ja varmasti vetää katseet puoleensa hienolla värillään.


Mukavaa viikonalkua! 


                  


2 kommenttia:

  1. Todella kiva idea tuo hirsikehikko istutuksille, että todella hyvännäköinen ja varmaan suht helppo tehdä. Pitääköhän tuohon olla vaan moottorisaha ammattikäyttöön vai käykö ihan normaalit sahat, riittääkö niissä tehot. Pitääpä käydä kysymässä naapurilta lainaan, koska hänellä on ainakin kunnon saha.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paksusta hirrestä kun tekee, niin ihan kevyt rantesaha ei riitä.

      Poista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI