lauantai 15. heinäkuuta 2017

PIONIT KIITTÄVÄT ONNISTUNEESTA LANNOITUKSESTAKymmenet pionit pursuavat satamäärin aukeamaisillaan olevia nuppuja. Aivan uskomaton määrä on tulossa kukkia. Laskin joistakin pioneista nuppumäärän. Yli 90 nuppua /  pioni parhaimmillaan.  

Nyt on lannoituksen täytynyt osua just kohdilleen. 

Pionit ovat saaneet  Bayer Gardenin pitkävaikutteista VitaGro - lannoitetta. Ison puutarhan omistajalle ihannelannoite - vain yksi lannoituskerta riittää puoleksi vuodeksi.  
Nakkelin innoissani keväällä  kaikki rakeet pioneille. Olisi pitänyt hoksata jättää vähän amppelikasveillekin niin ei olisi tarvinnut huolehtia jatkuvasta lannoituksesta. 


 Pitkävaikutteinen lannoite on hallitusti liukeneva lannoite. Ravinteet tulevat ihanteellisesti kasvin käyttöön ja lannoite takaa pitkäkestoisen ja loistavan kukinnan. Lannoite sopii erinomaisesti ruukku- ja parvekeistutuksiin, kesäkukille, perennoille ja kukkapenkkeihin.

Ravitsee kasveja 6 kuukauden ajan, joten 1 lannoituskerta kasvukaudessa riittää. 

Ajattelin ensin,  että alle kilon pussilla lannoittaa vain pikkupläntin. Onneksi lukaisin ohjeet:  0,7 kg riittää n. 14 m²:lle. Mitähän olisi tapahtunut, jos olisin nakellut pussukan muutamalle juurakolle.  Ohjeiden lukeminen ei ole oikein minun tapaistani. Teen ensin ja vasta sitten katson, miten olisi pitänyt menetellä, jos ei tunnu sujuvan. 

Viime yönä pionit olivat käyneet suihkussa. Onneksi eivät olleet pahemmin kärsineet sateesta.


Itoh- hybridit ovat vielä tiukasti nupulla. 

  
Tällainen kaunotar yllä olevasta nupusta sitten kuoriutuu. Barzella. 

Itoh - hybridit ovat siinä mielessä hyviä, että ne kukkivat pitkin kesää. Itoh- hybridit ovat puuvartisen ja ruohovartisen pionin risteytyksiä. Itohit selviytyvät hyvin ainakin  meillä Oulun korkeudella. 

Yhtä puuvartista olen kokeillut. Ensimmäisen kanssa epäonnistuin. Ehkä en osannut valita sopivan suojaisaa paikkaa. Toinen kokeilu kiehtoo, tosin ovat aika kalliita kokeiluja. Olisi mielenkiintoista tietää, millä vyöhykkeellä puuvartiset pionit menestyvät. Onko sinulla puuvartisia?


Pionien vieruskasvitkin ovat näköjään napanneet oman osuutensa VitaGro - lannoiterakeista. 


Pionintuoksuista lauantaita!

11 kommenttia:

 1. Sinun pionisi ovat todella upeita. Kiitos lannoitusvinkistä. - Aurinkoista viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Jopa pionit rehottavat. Oikea viherpeukalo taidat olla. Tuota lannoitetta siis ensi keväänä. Luujauhoa olen käyttänyt. Sekin on tosi tehokas aine samoin kuin verijauhe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt osui kaikki kohdalleen. Luujauho ja veijauhe ovat minullakin käytössä

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kamera vangitsee usien sellaista, mitä ihmissilmä ei näe

   Poista
 4. Pionit ovat kauniita ja sinulla niitä onkin mahtavat määrät. Meillä vähän sade pionien kukintaa kuritti, mutta olipa sitten helpompi poimia niitä maljakkoon. Bartzellan ostin viime kesänä, mutta se ei vielä tänä kesänä näköjään kuki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä hain kauan sopivaa keltaista pionia Bartzella on hyvä ja kestävä.

   Poista
 5. Onpas kauniita! Mikä pioni on kahdessa ensimmäisessä kuvassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bowl of Beauty. Minustakin se on kaunis, olen ostanut sitä jo 8 kappaletta

   Poista
 6. Oispa houkuttava lannoite! Olen tosi laiska lannoittamaan, tänä vuonna taisi jäädä melkein kaikilta kasveilta väliin. Tuo ei vaan taida olla luomua..? Olen yrittänyt käyttää luomutuotteita aina kun mahdollista.

  VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI