perjantai 4. maaliskuuta 2016

KUKKIA JA MEHILÄISIÄTieteen kuvalehdessä oli vuonna 2008 mielenkiintoinen artikkeli.

Miksi kasveilla on värikkäät kukat? 


Itseäni on kiehtonut aina, miltä siellä kukan sisällä näyttää.  

Mikä houkuttaa pölyttäjiä? Olen vuosien varrella kuvannut kasvejani myös tästä näkökulmasta ja kuinka monen perhosen ja kimalaisen perässä olenkaan saanut juosta, jotta olen saanut napattua ne kuviin. 
Hämyvuokko

Rönsyleimu

Ruskolilja

Pioni

Puulilja

 Unikko

Unikko

 Unikko

Kallionauhus

Kirjoaptekkarinruusu

Päivänlilja

Auringonkukka

Mansikka

Valamonruusu

Valamonruusu oikein huutaa kimalaisia luokseen. Pensaassa käy aikamoinen kuhina kukinta-aikaan. 


Olisipa mukava saada tietää, mitkä kaikki ovat hyviä perhoskasveja.  Perhosten ilmestyminen puutarhaan on niin mukava asia, että heti pitää lähteä raportoimaan miehelle, mitkä lajit ovat ilmestyneet. 

Tässäpä perjantain päiväsydän menikin muistitikkuja selatessa ja kuvia käsitellessä. Taas tuli niin kesäinen mieli ja seuraavaksi siemenluetteloita selaamaan. 2 kommenttia:

  1. Oi kun sinulla on ihania lähikuvia, varmaan on kamerakin hyvä! Tuo Puuliljan kuva on aivan ihana, uih! Mielenkiintoisia asioita olet myös pölyttämisestä löytänyt! Kiitos tiedoista!

    VastaaPoista
  2. Kamera on, mutta aina ei ehdi sitä hakemaan, kun kuvaustilanne tulee kohdalle. Mutta onneksi puhelimellakin saa hyviä kuvia.
    Pölyttäjien määrää seuraamme huolestuneena mieheni kanssa puutarhassa. Marjasadolle pölyttäjät ovat kullanarvoisia. Meillä tämä hulluus on jo mennyt niin pitkälle, että laskemme ihanina kesäaamuina kimalaisten määrän puutarhassa. Siinäpä saakin olla tarkkana, ettei laske samaa kahteen kertaan. Nuoriso ei meillä oikein aina ymmärrä meidän puuhia, mutta hälläkö väliä.

    VastaaPoista

MUKAVA, KUN VIERAILIT SIVUILLANI.

TERVETULOA UUDELLEEN!

KOMMENTTISI TEKEE ILOISEKSI